Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

26 Ocak 2017 Perşembe

Dondurma Kurabiye




Malzemeler:


150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:


Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilya krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip kıvama gelince damla çikolatayı da içine atın. Dondurma kaşığının içine doldurup yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin. 160 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. İlk çıktığında yumuşak olacak endişe etmeyin sonradan sertlesecek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder