Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

İzmir Köfte







Güzel pişmiş bir izmir köfteye kimse hayır diyemez diye düşünüyorum. Kokusu ve lezzeti misafirlerden tam puan alabilecek bir tarif. Yanın da pilav yeme de yanında yat diyorum hanımlar. Ee buyrun tarifi o zaman.

Malzemeler:


400 gram kıyma
Maydanoz
1 tane domates
2 tane biber
3 patates
1 tane yumurta
1 tane soğan
Ekmek (ıslatılacak)
Tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ


Yapılışı:


Soğanı ayıklayalım ve rendeleyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ıslatıp ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim.
Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif  kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyalım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder