Güzel pişmiş bir izmir köfteye kimse hayır diyemez diye düşünüyorum. Kokusu ve lezzeti misafirlerden tam puan alabilecek bir tarif. Yanın da pilav yeme de yanında yat diyorum hanımlar. Ee buyrun tarifi o zaman.
Malzemeler:
400 gram kıyma Maydanoz 1 tane domates 2 tane biber 3 patates 1 tane yumurta 1 tane soğan Ekmek (ıslatılacak) Tuz,karabiber,pulbiber 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Yapılışı:
Soğanı ayıklayalım ve rendeleyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ıslatıp ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyalım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder