Malzemeler:
- 1 buçuk kilo kabuğu soyulup doğranmış kabak
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- limon tuzu
Yapılışı:
- Bal kabağı dilimlenip kabuğu soyulur küçük olmayacak şekilde doğranır. Derin ve genişçe bir tencereye sıralanır.
- Üzerine ölçüde belirtildiği miktarda şeker eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak, ertesi güne kadar bekletilir.
- Ertesi günü kapağını açtığımızda, şekerin erimiş olduğunu şerbete dönüştüğünü görürüz.
- Şerbetli bal kabağı karışımını ocağa koyarız. Bu esnada ocağımızın altı açık olmalıdır.
- Kaynayan bal kabağının üzerinde biriken köpükler alınır. almak zorunda değilsiniz ama alındığı takdirde daha berrak bir bal kabağı tatlısı olacaktır.
- Ocağın altı kısılır, kapağı kapatılır.
- Bal kabağı tatlısı piştikçe bal kabaklarının rengi değişecek, şerbet kıvam alacaktır ve tatlı yumuşayacaktır.
- Bal kabağı tatlısı pişip rengi koyulaşınca şerbetine bir kaç tane limon tuzu eklenir, bir iki dakika kadar sonra ocaktan alınır. Soğuyunca cevizle servis edilir.
- kabak tatlısı servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder