Sosyal Medya

Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

31 Ocak 2017 Salı

Mozaik Pasta




Sevdiğim her şeyi sıkılana kadar yemekte üstüme yoktur fakat malumunuz bazı lezzetler ne kadar yeseniz de sizi sıkmıyor. Bunlardan biri klasik anne tatlısı mozaik pasta tabiki :) Çocuklar olsun biz yetişkinler olsun çok severiz bu tatlıyı. Ben özellikle buzdolabından çıktığı o ilk halini çok seviyorum. Yumuşadığı zaman bir şeye benzemiyor pek. Dolayısıyla hemen tüketmekte fayda var. Zaten buzlukta çok bekletirseniz tatlıyı bir koku da sarabilir unutmayın.

Malzemeler:

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 100 gram margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • Yağlı kağıt


Yapılışı:


Margarini bir tavanın içinde eritmeye başlayın.Eridikten sonra içine sütü, toz şekeri ve kakaoyu ilave edin. Yalnız margarini kaynatmadan toz şekeri ve diğer malzemeleri ilave etmelisiniz. Bu malzemeleri puding pişiriyormuş gibi karıştırarak pişirin. Malzemeniz kaynamaya başlayınca, ocaktan alarak soğumasını sağlayın. Başka bir kabın içinde pötibör bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Bunun içine iri çekilmiş cevizleri karıştırın. Bunu hazırladığınız puding malzemesi tam soğumadan içine karıştırın. Bunu yaparken kırılmış bisküvilerin önce yarısını, daha sonra kalanı ilave edin. Çünkü çikolatalı karışımın bisküvilerin içine iyice işlemesi gerekir. Aynı bir hamur gibi olması gerekir. İstediğiniz bir kabın içerisine pasta malzemesini dökün. Ancak düzgün şekil verebilmeniz için, buzlukta 1-2 saat kadar beklemesi gerekiyor. Çünkü sıcak olduğunda pastanıza şekil vermeniz çok zor olur. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder